Inlägg från fb 2019-08-03

I hela mitt liv har jag brunnit för skolan. Inte en enda dag har jag ångrat mitt yrkesval. Det var ett arbete som kunde kombineras med familjelivet. Jag kunde umgås med mina små barn på eftermiddagarna och förbereda skolarbetet på kvällen och när mina barn blev lite större så var det tvärt om. Läraryrket var ett drömjobb. Läs VAR.

Men så dök socialdemokraten från Åstorp upp och förstörde det hela. Han tyckte att hans grannar, lärare, kom hem från jobbet lite tidigt. Han fick lärarna att stanna kvar i skolan till kl.17. Inte för att förbereda nästa dags undervisning utan för att ………… Ja, säg det … förmodligen för att de inte skulle vara nån annanstans!

Skolan blev därefter inte vad den varit; Svenska elevers kunskaper dalade i internationella mätningar och nya politiker skulle fixa detta. Därför ändrades betygen, lärarutbildningen; ändrades och ändrades igen.

Varför har ingen förstått att om det går dåligt för våra elever i skolan så beror det inte på vem som styr landet eller hur betygen ser ut. Det beror på undervisningen. Helt enkelt på undervisningen; det är den vi måste ändra på! NU!

Av den anledningen kommer jag, tillsammans med Joanna Al, i höst ut med en blogg om hållbar matematikundervisning från allra första början.